Alvin Aronsson – microambassadör

Nu är det dags att presentera MOBA Swedens microambassadörer och först ut har vi Alvin Aronsson.

Alvin Aronsson är 21 år gammal och bor i Norrköping. Alvin är en glad kille som är väldigt målinriktad och engagerad i det han gör. Han beskriver sig själv som en kille som sällan säger nej, oavsett om det är till jobb eller en spontan roadtrip. 

Utöver sitt maskinintresse har Alvin ett stort musikintresse – både bakom mikrofonen och bakom mixerbordet. Han berättar att han har fått chansen att jobba med artister från bland annat Eurovision Song Contest, så yrkesvalet stod mellan maskinist och ljudtekniker, men valet föll på maskinist. 

Alvin jobbar på Häv och Gräv i Östergötland, ett företag som startade och drivs av två bröder som kör grävmaskiner. På Häv och Gräv är Alvin främst maskinförare, men han gör lite av det mesta. På arbetet har Alvin många bollar i luften, då han åker ut på flera olika arbeten som inte är så långa. På Häv och Gräv har han jobbat i två år, men han har under hela sitt liv varit i anläggningsbranschen och sakta men säkert lärt sig att köra grävmaskin och allt däromkring. 

Alvin har jobbat med Xsite PRO och MOBA Sweden i ungefär ett halvår och han använder systemet till allt ifrån att köra efter färdiga modeller till att bygga egna VA-schakter. Han upplever Xsite PRO som ett smidigt system med många möjligheter som passar om man bara vill följa modeller, men även om man vill bygga egna och göra mer komplicerade saker. Det viktigaste funktionerna för Alvin i Xsite PRO är möjligheten att kunna bygga modeller själv i skärmen och att mäta in enkelt och smidigt både punkter och linjer. 

De fördelar som Xsite PRO har enligt Alvin är enkelheten med kodlistor och med hjälp av Xsite Manage kunna göra egna projekt som utsättaren sedan kommer åt. De fastmonterade tallrikarna är riktigt smidigt. Han kan enkelt gräva schakter och planera ytor utan fysisk utsättning. Han behöver inte vänta på utsättare som ska mäta in saker innan han kan fylla igen och köra vidare. Alvin menar också att supporten hos MOBA är helt oslagbar, oavsett om det är något som är fel eller om du inte vet vilken knapp du ska trycka på så finns dem att hjälpa. I jämförelse med andra maskinkontrollsystem finns det inget som dom har som Alvin saknar i MOBAs system. 

Alvins tips till den som planerar att köpa ett maskinkontrollsystem

”Om du vill ha ett enkelt men kraftfullt och mångsidigt system, välj MOBA.”

Alvin Aronsson kan ni följa på hans sociala medier. Där visar han upp sin vardag som maskinist och vill inspirera folk som inte jobbar med entreprenad att vilja göra det. Han vill även sprida vidare sin kunskap om det han lär sig till andra.

Instagram: @smalandskamaskinisten

Youtube: @smalandskamaskinisten

Tik Tok: @smalandksamaskinisten

Lyssna även på hans podd på Spotify, där heter han @Maskinistpodden

”Otroligt roligt att få stå bakom ett varumärke som växer och utvecklas. Samtidigt som jag får jobba med bra utrustning.”

Säger Alvin om att få vara en utav MOBA Swedens mikroambassadörer.
Porträttfotografering åt MOBA. Fotograf Ristenstrand, Norrköping. www.ristenstrand.se
Porträttfotografering åt MOBA. Fotograf Ristenstrand, Norrköping. www.ristenstrand.se