”Jag kan arbeta mer självständigt med maskinstyrning”


Grävsystemet Xsite Pro från Moba Sweden är ett allt vanligare val när det kommer till maskinstyrning. Pelle Jensen grävmaskinist på Kjell Jinneby Allservice AB är en av de personer som nyligen fått systemet installerat i hans nya maskin från Maskinia.

Pelle har varit grävmaskinist i sex år och körde innan dess trailer. Han är numera en av förarna åt Kjell Jinneby Allservice AB som arbetar med mark- och anläggningsentreprenader. Han har nyligen fått sin nya Doosan 165 leverearad från Maskinia utrustad med maskinstyrning från Moba Sweden.


Xsite PRO maskinstyrning.

Han har kört med maskinstyrning i sex år men körde tidigare med ett annat varumärke och själva bytet till Xsite PRO är han mycket nöjd med.

– Systemet är lätthanterligt och det är en fruktansvärt bra support. Jag har fått riktigt bra uppbackning och hjälp att komma igång eftersom jag kört med annat system tidigare. 


Vad tycker du hitills om Moba Swedens grävsystem?

– Jag fick ju systemet nyligen och är redan nu otrolig nöjd. När jag först fick Xsite PRO så var jag ju helt borta och blev därför tacksam för all den hjälp jag fick och så är ju systemt så lätt att använda. Det är just lättheten att flytta mig och röra mig i systemet som är så bra. Det är enkla menyval och det går fort att lägga upp det precis så som jag vill ha det. Det är helt fantastiskt och ändå har jag haft systemet i sådan kort tid. 


Vad är den största fördelen att arbeta med maskinstyrning?

– Den största fördelen som jag ser det är att jag som maskinist kan arbeta mer självständigt. Jag är inte beroende av utsättare och markfolk på samma sätt. Nu ser jag vart jag ska gräva, allt finns inlagt.

– Jag kör mycket mot modeller och gör en hel del inmätningar, vilket är smidigt så kan jag sedan skicka den informationen direkt till utsättare.