”Två system i ett”

Xsite PAD 3D – Kombi är baserad på mjukvaran LandNova X där kombi står för ”två system i ett”. Här kan vi kombinera en manburen mätutrustning med ett maskinkontrollsystem, du är enbart en knapptryckning bort ifrån att byta profiler. Systemet är anpassat för dig som vill kunna utföra mer saker på din arbetsplats än enbart vid en grävmaskin. Har du upplevt hinder att mäta in eller sätta ut saker där din maskin inte når. Då är Xsite PAD 3D – kombi systemet för dig.

Marknadens mest kompletta system

Xsite PAD 3D erbjuder samma användargränssnitt och avancerade funktioner som Xsite PRO 3D. Systemet är baserad på programvaran från Landnova X och erbjuder dig en effektiv och sömlös användarupplevelse.

Xsite PAD 3D är ett användarvänligt system med ett enkelt och tydligt användargränssnitt. Huvudfunktioner som att välja modell och registrera mätdata är endast en knapptryckning bort och all nödvändig information och 3D-modeller syns tydligt för föraren på en ljusstark 7” pekskärm. Allt i ett lättförståeligt format i realtid, så att du som maskinist kan fokusera på produktiviteten.

Fri fjärrsupport och fria uppdateringar

Vi finns alltid nära till hands och erbjuder smidig och kostnadsfri fjärrsupport. Genom endast en knapptryckning kan vi koppla upp oss på din skärm och se precis samma skärmbild som du. På så sätt har vi möjlighet att ge dig hjälp och utbildar dig när du faktiskt behöver det. Med systemet medföljer även fria uppdateringar som genomförs antingen via fjärrsupport eller av servicetekniker på plats i samband med annat ärende.

Xsite Rover en smart mottagare av nästa generation. 

Xsite ROVER med tilt funktion, vi använder den senaste GNSS-tekniken och är en smart mottagare av nästa generation. Med tilt-funktion har inmätning och utsättning aldrig vart enklare, trånga och svåråtkomliga ytor är väldigt enkelt att nå och så även vid traditionell inmätning behöver man inte vara så noga att loda in sitt system. Vår GNSS-Rover har väldigt bra mottagning och läser som standard dom flesta satellitsystemen där dom mest kända är GLONASS, GPS, Galileo och Beidou.

 • Fördelar med 3D-maskinkontrollsystem
  • Arbetet görs mer effektivt och snabbt eftersom maskinisten kan koncentrera sig mer på att göra produktivt arbete. Med ökad noggrannhet, kvalitet och produktivitet där vi gör jobbet rätt på engång ger ett effektivare resultat och som vinst lägre driftkostnader och stora tidsbesparingar i våra projekt.
  • Kan utföra egna inmätningar och utsättningar istället för att en mättekniker alltid ska göra dom åt dig.
  • Ingen onödig schakt eller fyll kommer behövas och dina material- och transportkostnader kommer att minska. ”Få jobbet rätt första gången”.
  • En högre noggrannhet resulterar i bättre kvalitet under hela projektet.
  • Maskinkontrollsystem är ett verktyg kommer göra en bra maskinist ännu bättre!
  • Ökar säkerheten på arbetsplatsen, få rätt schaktlutningar direkt, kan göra inmätningar och utsättningar i annars farliga miljöer för en person att gå. Kan använda varningar för riskzoner som högspänningsledningar, skyddsvärda objekt, höjdvarning mot luftledningar och mycket mer.
  • Systemet guidar maskinisten under alla väderförhållanden, vilket gör arbetet enklare särskilt vid dåliga förhållanden som regn, mörker, undervattengrävning och mycket mer.
  • Smart As-built loggning, oftast är den data som du använder dig utav en teoretisk modell, linje eller punkt. Med vårt system kan du sedan enkelt mäta in hur resultatet blev direkt kopplat till din teoretiska data. Den presenteras även direkt på kontoret och delas med övriga kollegor på samma arbetsplats via vårt cloud Xsite manage.

Systemkomponenter:

 • Operatörsmodul
 • GNSS-Antenner
 • GPS
 • Dator
 • Sensorer