Xsite PRO 2D passar dig som utför arbeten på små och stora arbetsplatser som kräver olika typer av maskinstyrning.

2D-systemet Xsite PRO 2D har samma egenskaper som vår grundmodell Xsite PRO 2D BAS men levereras komplett med master och kablar för enkel uppgradering till 3D när ditt behov förändras. Systemet är även inmätt med GPS, så för att uppgradera behöver man endast sätta på GPS, GNSS-antennerna samt koppla in kablar, hårdvarulås och korrektionsdata, sen är ni redo att köra igång. Smart helt enkelt!

Exakt utgrävning

Xsite PRO 2D är ett lättanvänt mätsystem som känner skopans läge med en centimeters noggrannhet. Systemet mäter djup, höjd och skopans lutning samt visar skopans position grafiskt och numeriskt på skärmen. Du behöver aldrig avbryta arbetet för att kontrollera höjden på skopan vilket sparar tid och ökar säkerheten.

Genom att använda en rotationslaser i kombination Xsite PRO 2D och med skopan som nivåreferens, ser du att rätt schaktdjup uppnåtts.

LED-skärm för rätt målnivå

Även i svåra visuella förhållanden, som att arbeta i mörker eller under vatten, ger Xsite PRO 2D full överblick över arbetet.

Rätt schaktdjup direkt

En LED-skärm (tillbehör) visar om rätt målnivå uppnåtts, eller om ytterligare utgrävning krävs. Med Xsite PRO 2D BAS har du alltid full kontroll över arbetsflödet och schaktning enligt givna specifikationer.

 

Fri fjärrsupport ingår och du begär enkelt hjälp via en knapptryckning på displayen!

 

 

KONTAKTA OSS

Vi på MOBA Sweden hjälper dig att skräddarsy det bästa systemet för just dina behov. Vill du bara veta lite mer om våra system, hyra för en kortare period eller kanske boka en demonstration på plats. Tveka inte att höra av dig.

  • 8 grymma fördelar med Xsite PRO 2D

   Kompletta 2D-egenskaper
   Mät djup, avstånd och lutning med eller utan laser. Du följer enkelt arbetet på din display i maskinen.

   Enkel uppdatering
   Systemet uppgraderar du enkelt via din display i maskinen.

   Grävdjup & avstånd
   Djupet och det horisontella läget mäts enkelt genom att nolla skopan till en vald utgångspunkt.

   Lutning
   Systemet anger höjdskillnaden mellan skopans mätpunkt och målnivå. Önskad lutning matar du in i systemet innan arbetet inleds.

   Laser
   Lasermottagaren ger dig friheten att flytta maskinen på arbetsplatsen utan att den ursprungliga höjdnivån ändras. Ställer du in lasern på viss höjd på arbetsplatsen kan den även användas som referenspunkt.

   Skopans sidledslutning
   Tiltsensorn flyttar skopans mätpunkt till skopans lägsta hörn. Skopans lutning följer du enkelt på skärmen.

   Grävarbeten under vatten
   Sensorerna är helt vattentäta och skopans läge visas på displayen, vilket underlättar muddringsarbeten.

   Larmgränser
   Systemet avger ett larm om skopan eller bommen lyfts för högt upp. Det ger extra säkerhet till exempel när man arbetar under elledningar.