Xsite PRO 3D BAS för dig som vill genomföra de mest komplicerade entreprenaderna utan utsättning i terrängen

Med Xsite PRO 3D BAS utför du dina grävarbeten effektivare. Systemet har samma egenskaper som Xsite PRO BAS men är kompletterat med GPS & GNSS-mottagare. Med Xsite PRO 3D BAS skapar du enkelt egna terrängmodeller och ritningar där du har med höjd och plan. Möjligheten att lagra flera profiler för olika arbetsuppgifter och ha dem tillgängliga i systemet sparar tid, bränsle och material.

Dokumentation och trådlös överföring

Med systemets trådlösa dataöverföring kan du bearbeta data från annan plats, oavsett om det gäller vidareutveckling, dokumentation eller support. Du arbetar exakt och implementerar specifikationer utan onödigt, korrigerande arbete.

Utbyggbara funktioner

Systemet är utbyggbart och du kan när som helst uppgraderas för nya och värdefulla funktioner. Uppgradering till vår toppmodell Xsite PRO 3D gör du enkelt via vår fjärrsupport. Systemet levereras med all hårdvara så uppgraderingen är bara ett samtal bort.

Stöd för tiltrotor

Xsite PRO 3D har naturligtvis stöd för tiltrotor för att du ska kunna utnyttja din grävmaskin utan begränsningar.

 

”Bäst på marknaden!”

Lars Olsson, Kungsfors Grävservice.

 

Fri fjärrsupport ingår och du begär enkelt hjälp via en knapptryckning på displayen!

 

KONTAKTA OSS

Vi på MOBA Sweden hjälper dig att skräddarsy det bästa systemet för just dina behov. Vill du bara veta lite mer om våra system, hyra för en kortare period eller kanske boka en demonstration på plats. Tveka inte att höra av dig.

  • 13 grymma fördelar med Xsite PRO 3D BAS. Läs mer.

   GNSS-Positionering

   GNSS-mottagaren möjliggör arbete utan utsättning i terrängen. Med hjälp av två GNSS-antenner känner man hela tiden arbetsmaskinens läge och riktning.

   Bakgrundsritning

   När du arbetar med positionsritningar visar displayen skopans läge ovanpå en två-dimensionell arbetsplan. Systemet anger samtidigt skopans höjd, vilken du
   kan jämföra målhöjden med.

   Profiler

   Skapa dina egna profiler, så som dikes- och väglinjer. Genom att du kan skapa dina egna 3D-ritningar i styrhytten gör du dig oberoende av planeringskontoren.

   Byggnadsgrunder

   Skapa enkelt en egen 3D-modell över byggnadens grund genom att lägga in de uppgifter som systemet ber dig om på displayen.

   Dokumentering

   Du skickar enkelt de dokumenterade data du sparat till beställaren. På så sätt får både du och beställaren snabbt en dokumentation över det utförda arbetet.

   Kompletta 2D-egenskaper

   Mät djup, avstånd och lutning med eller utan laser. Du följer enkelt arbetet på din display i maskinen.

   Enkel uppdatering

   Systemet uppgraderar du enkelt via din display i maskinen.

   Grävdjup & avstånd

   Djupet och det horisontella läget mäts enkelt genom att nolla skopan till en vald utgångspunkt.

   Lutning

   Systemet anger höjdskillnaden mellan skopans mätpunkt och målnivå. Önskad lutning matar du in i systemet innan arbetet inleds.

   Laser

   Lasermottagaren ger dig friheten att flytta maskinen på arbetsplatsen utan att den ursprungliga höjdnivån ändras. Ställer du in lasern på viss höjd på arbetsplatsen kan den även användas som referenspunkt.

   Skopans sidledslutning

   Tiltsensorn flyttar skopans mätpunkt till skopans lägsta hörn. Skopans lutning följer du enkelt på skärmen.

   Grävarbeten under vatten

   Sensorerna är helt vattentäta och skopans läge visas på displayen, vilket underlättar muddringsarbeten.

   Larmgränser

   Systemet avger ett larm om skopan eller bommen lyfts för högt upp. Det ger extra säkerhet till exempel när man arbetar under elledningar.

  • Så tycker Lars Olsson, Kungsfors Grävservice.

   ”Bäst på marknaden!”

   Lars Olsson, Kungsfors Grävservice.

    

   Kungsfors Grävservice utför alla tänkbara entreprenadarbeten i främst Uppland, Gästrikland och Hälsingland. I 14 av maskinparkens grävmaskiner sitter GPS-system från MOBA.
   – I min värld är de bäst på marknaden, säger företagets grundare Lars Olsson.

    

   Det första systemet av fabrikatet köpte Lars in år 2001 och fem år senare investerade han i ytterligare sex system. Sen har bolaget fortsatt på den inslagna banan.

    

   – Vi har provat andra alternativ mellan varven, men våra maskinförare är så nöjda med MOBAs system så nu håller vi oss helt till dem, säger Lars.

    

   Suveräna resultat

   Det senaste inköpet, en väghyvel, kommer också att förses med MOBA-utrustning.

   – Den här typen av maskinstyrning är nog det bästa som har hänt i branschen. Självklart måste man fortfarande vara en skicklig maskinist som inte stirrar sig blind på skärmen, men den hjälper oss till suveräna resultat, säger Lars.

   Långa slänter vid vanliga vägbyggen får garanterat knivskarpa lutningar och vinklar. Och vid väganläggning i vindparksprojekt följer maskinisten bara utsättarens modell, utan att behöva fundera så mycket.

   – Var vi än gräver har vi stor nytta av vår GPS-styrning och faktum är ju att man knappt får komma ut på ett bygge idag utan den, oavsett om det behövs eller inte, konstaterar Lars.

    

   Enkelt att använda

   Att MOBAs system är så enkla att använda, är en viktig orsak till valet av märke.

    

   – Handhavandet är väldigt okomplicerat. Det är bara att starta programmet och följa instruktionerna i menyn. För oss är det även ett stort plus att man har allt i ett med bara en skärm, som dessutom lätt går att ta med sig hem på kvällen. Med tanke på stöldrisker vill man ju lämna kvar så lite som möjligt i hytten när man är ute på jobb, säger Lars.

    

   Eftersom företaget använt MOBAs system i 17 år, har förarna upplevt en tid när utsättare av princip bara använde sig av ett annat märke vilket då kunde komplicera filöverföringen.

   – Nu kan man lägga in filer i vilket format som helst eftersom systemet formaterar om själv, så det är aldrig några diskussioner längre. Men vi har varit med om projekt där folk från MOBA fått medla och hantera intriger på hög nivå. Det ska de ha en eloge för! Idag vet jag att utsättare som var väldigt anti till att prova något nytt då, faktiskt också har börjat använda MOBAs teknik, säger Lars.

    

   Support fri från krångel

   Support och uppbackning när det behövs, är ytterligare en styrka som Kungsfors Grävservice värderar.

   – Det har alltid fungerat jättebra, utan krångel, och alla som kör är supernöjda. MOBAs support kan ju gå in på skärmen och se samma sak som grävmaskinisten ser, så det mesta löser de på distans. Vi har fått uppbackning till 110 procent.

    

   När nya förare ansluter eller nya funktioner ska användas, utbildar man vanligtvis varandra internt. Med kompletterande stöd från MOBA är Kungsfors Grävservice alltid redo för nya uppdrag.

    

   – Vi tar på oss det mesta. Man kan säga att vi åker dit uppdragsgivaren pekar och gräver där MOBA-systemet pekar, säger Lars med ett skratt.