Mjölkalånga Entreprenad – ”systemet är enkelt att använda”

I Skåne träffade vi Emma Andersson som arbetar som operativ chef för Mjölkalånga Entreprenad. Vi träffade även deras maskinist Ola Johansson i sällskap av hunden Atlas. I Hässleholm byggs det för ett flerbostadshus och maskinisten Ola berättar att det är en klar fördel att använda sig av maskinstyrning vid bygget.

Mjölkalånga Entreprenad AB grundades 2006 av Magnus Rundberg och erbjuder mark-och entreprenadarbeten till företag och privatpersoner.

– För tillfället har vi 20 enheter i drift och med enheter pratar vi då om en förare och en maskin av olika typer. Vår största drift är idag primärt anläggning med vägarbete, asfalt och liknande byggen som det här i Hässleholm som vi är på idag. Vi är 100% underentreprenör till de större aktörerna så som NCC, Skanska, Peab och Fasab som ansvarar för detta bygge. Fasab är en stor kund och en väldigt bra samarbetspartner, berättar Emma Andersson.

Som relativt ny kund till Moba Sweden ser Mjölkalånga redan nu flera fördelar med systemet både ur perspektivet som operativ chef och som maskinist.

– Jag tycker att systemet är enkelt att använda. Det är lätt att hitta i menyerna och det är lätt att lära sig. Supporten är suverän. När jag har stött på hinder så har jag kunnat ringa och fortsätta att jobba medans jag haft support i luren. Jag har inte behövt vänta ut någon, vilket spar mycket tid, säger Ola Johansson.

– Maskinstyrning underlättar arbetet enormt. På ett sådant ställe vi är idag där det är väldigt trångt är det exempelvis väldigt svårt att sätta ut pinnar och ha dem kvar. Med maskinstyrning kan jag nu flytta mellan olika element utan att vänta på en utsättare. Jag tar bara ut dem när det är väldigt noggrant på millimetern. Annars kan jag köra med maskinen som utsättning och jag kan lättare fylla och hålla massorna själv. Jag kan köra runt och kolla själv vart vi ligger och vad det går ungefär, fortsätter Ola.

-Fördelarna som vi kan se hittills med Moba är framförallt enkelheten. Det är väldigt lätt att få kontakt och det är en tydlighet i både inköpsläge och i driftläge samt eftermarknad. Vi slipper göra för mycket saker själva utan får god service av både säljare och tekniker. Sedan har förarna framförallt tyckt att det är ett mycket mer pedagogiskt system. Det är enkelt och det är  inte alla de där är fräsiga termerna och konstiga strecken. Enkelheten har helt klart varit den största fördelen, berättar Emma.

– Via kollegor fick vi kontakt med Moba Sweden. Vi har haft det svårt att komma genom med andra leverantörer och så även branschkollegor så vi har försökt gå samman och hitta lösningar som kan hjälpa oss allihopa. Vi sitter ju ofta i samma båt och på samma byggen så kontakten med Moba kom den vägen. Därefter fick vi kontakt av Moba själva och så har vi även maskinleverantörer som rekommenderat maskinstyrning från Moba och på den vägen blev det, avslutar Emma.