MOBA Sweden har i samarbete med Huddig utvecklat en lösning för maskinstyrning till grävlastare

I samarbete med Huddig har MOBA Sweden utvecklat en lösning för maskinstyrning till grävlastare. Systemet har två profiler som underlättar växelvis arbete med grävaggregat och lastare. Lösningen är baserad på MOBA Swedens 3D-system Xsite PRO, ett GNSS-baserat system som garanterar hög precision, säkerhet och noggrannhet vid exempelvis grov- och finplanering.

Maskinstyrning är idag ett viktigt verktyg och på många av dagens byggen en förutsättning för effektivt arbete. Grävsystemet bygger på MOBA Swedens beprövade teknologi för grävmaskiner och möjliggör precisa utsättningar och kontrollmätningar.

– Vi har sett en ökad efterfrågad av maskinstyrning och 3D-system bland våra kunder. MOBA Swedens produkter ligger i framkant när det gäller innovationsprojekt inom maskinstyrning och vi är väldigt glada över samarbetet. Tillsammans har vi hittat en bra lösning för grävlastare som täcker hela maskinen, båda lastare och grävsida, vilket bidrar till en mycket ökad kundnytta, säger Daniel Myrgren, marknad- och försäljningschef på Huddig AB.

Med en HUDDIG som är utrustad med MOBAs grävsystem, kan föraren sömlöst byta mellan de två profilerna, vilket ger möjlighet att optimera användningen av lastaren och grävaggregatet.

Huddigs integrerade rotationssensorer används i svängbom och midja, vilket ger en konstant position på båda skoporna. Systemet erbjuder enkel navigering. Via en 8,4 tums display som placeras i hytten kan föraren bevaka arbetet och få realtidsinformation.

MOBAs grävsystem beställs enbart genom Huddigs återförsäljare eller direkt från MOBA Sweden. Flera testsystem har redan levererats till kunder runt om i landet.

– Maskinstyrning bidrar till ökad effektivitet och säkerhet och ger möjlighet till ökad lönsamhet för entreprenören. När arbetet blir rätt från början sparar man både tid och pengar, säger Patrik Wallgren, vd på MOBA Sweden.

Kontaktuppgifter:


MOBA Sweden AB
Patrik Wallgren
patrik.wallgren@mobasweden.com
073-375 00 97


Huddig AB
Daniel Myrgren
daniel.myrgren@huddig.com
070-427 43 00

Med stor erfarenhet och ett gediget kunnande inom automationsteknik är MOBA ett väletablerat namn inom maskinstyrning världen över. Sedan företaget grundades 1972 har MOBA växt till en global aktör inom maskinstyrning med bland annat det marknadsledande utjämningssystemet MOBA-matic II och det nyskapande maskinstyrningssystemet PAVE-IR. I Sverige är vi mest kända för grävsystemet Xsite PRO som är det mest kompletta på marknaden. Vi vet vad som är viktigast på byggarbetsplatsen och är kända för noggrann och kvalitativ teknik med fokus på användaren. Vi brinner för utveckling av nya teknologier och lösningar och strävar alltid efter att hålla högsta kreativa nivå på innovationsprojekt inom maskinstyrning.