Ola Johansson – microambassadör

Ännu en gång dags att presentera en microambassadör för oss på MOBA Sweden – Ola Johansson.

Ola Johansson är 36 år gammal och bor utanför Vinslöv i Skåne. Där bor han tillsammans med sin sambo och deras tre hundar. Atlas heter ena hunden och han brukar få hänga med Ola i grävmaskinen. Som person har Ola beskrivit sig själv som en glad och positiv kille som gillar att skämta om det mesta. Han är målinriktad och tävlar ofta med sig själv för att bli bättre på något plan. 

På fritiden har han snickeri som intresse, han berättar att han hade som första plan att faktiskt arbeta som snickare, men maskinist blev han och det blev ju kanon! Utöver att fixa och snickra hemma så är motorsport också ett stort intresse. Dock ligger hjälmen just nu på hyllan och motorcykeln står som inredning i vardagsrummet. 

Ola jobbar idag på Mjölkalånga Entreprenad (MKE AB). Ett företag som startades 2006 av Magnus Rundberg och har idag 16 anställda. Ola har 17 års erfarenhet i branschen och han är inne på sitt sjunde år hos MKE AB. Ola kör hjulgrävare en EWR150E, men även lastbil då företaget erbjuder maskinflyttning. Han är ute och jobbar växelvis på en ny skola och flera nya bostadshus. Ola är också skyddsombud på företaget. 

Ola är en av våra många användare av Xsite PRO och han har haft systemet sedan Maj 2020. Han använder systemet i stort sett till allting han gör. Han upplever det som enkelt, väldigt användarvänligt och det gör så att man spara tid, vilket resulterar så att man utnyttjar det mer. Ola har tidigare erfarenheter av andra maskinsystem och tycker att Xsite PRO i jämförelse med dessa är lättare att hitta funktioner och navigera bland modeller, helt enkelt lättare att använda – speciellt för den som är ny. Utöver det säger Ola att det som utmärker MOBA Sweden och Xsite Pro mest är vår support och möjligheten att fjärrstyra. Då kan Ola arbeta vidare lite mer ”old school” med laser och måttband under tiden som tekniken fixar vid eventuella strul – på så sätt slipper man stillestånd. 

Vi bad Ola beskriva de fördelar samt skillnader han upplever med Xsite och han säger att med hjälp av vårt maskinkontrollsystem får han som maskinist en lätt överblick om man exempelvis behöver flytta en ledning eller brunn på grund av krock med kantsten, L-stöd eller trädgropar. Man slipper alla utsättningspinnar, man behöver endast utsättare när det är noga på centimeter vid platta ytor eller byggnaders ytterväggar så man inte hamnar på fel sida med ledningen. Ola kunde inte komma på något som skiljer vårt system Xsite från konkurrerande maskinkontrollsystem då vi ständigt utvecklar oss. När Ola började köra med Xsite efterfrågade han en funktion vid plan yta och efter en tid tillkom den funktionen till systemet.

Olas tre tips till de som går i tankarna att köpa ett maskinkontrollsystem :
  1. Kolla efter ett prisvärt system
  2. Användarvänligheten
  3. Bra support och eftermarknad  

På Ola Johanssons instagram kan ni följa honom och hans vardag. Där visar han exempelvis upp hur enkelt det är med maskinstyrning och vad det både sparar tid och pengar.

Instagram: @foxjohansson

”Det känns väldigt roligt att bli utvald och vara med i gänget bland övriga duktiga maskinister i Sverige.”

Säger Ola om att vara en utav MOBA Swedens ambassadörer.