Presentation Johan Sjöqvist

Nästa person att presentera som börjar som produktspecialist/säljstöd hos oss på Moba Sweden är Johan Sjöqvist. Johan kommer med stor erfarenhet från branschen och började sin yrkeskarriär som mättekniker på Skanskas avdelning Väg & Anläggning Väst, med diverse projekt i Göteborg. Det var där han första gången kom i kontakt med maskinstyrning. Efter 5 år på Skanska gick han sedan till Scanlaser/Leica där han har arbetat i 11 år och har under den tiden jobbat som GPS:are, utbildningssamordnare och Product Support Manager. 

Johan är född och uppvuxen i Lerdala utanför Skövde. Efter en vända på 6 år i Göteborg är han åter Skaraborgare och bosatt med fru och barn i Varnhem sedan 10 år. Som person är han lugn och trygg och har ett stort intresse av friluftsliv av olika slag. Sedan 2 år tillbaka är han engagerad i Team Rynkeby – God Morgon. Vilket är ett välgörenhetsprojekt som samlar in pengar till barn med kritiska sjukdomar. Denna insamling uppmärksammas genom att cyklister runt om i Europa skall cykla till Paris.

– Jag är stolt över att nu och framöver vara en del av en organisation som har väldigt bra rykte inom branschen när det gäller det som jag brinner starkt för, support och service! Jag gillar företag som lyssnar på sina kunder och förvaltar all den input som kommer från användarna. Jag känner att jag och Moba Sweden har samma värderingar och inställning till vad en ”nöjd kund” är och vad det betyder, säger Johan. 

– Mitt bidrag till Moba Sweden är min långa branscherfarenhet och mitt stora mätintresse, oavsett om det gäller maskinburen, manburen eller luftburen mätning så är det fortfarande nått av det roligaste jag vet. Det viktigaste i mitt jobb och utifrån min roll tycker jag är att kunna sätta sig in i kundens vardag och förstå vilka utmaningar som uppstår för att kunna vara så effektiva som möjligt. I vår bransch uppfinns hjulet gång på gång, så jag vill kunna utbilda våra kunder så att dom själva förstår vad det är som har hänt och hur dom enkelt på egen hand åtgärdar felet. Ett genuint intresse av teknik och att vilja driva den framåt, ibland går det fort och ibland kommer det ta längre tid men det skall bli rätt, säger Johan. 

Kontaktuppgifter: 
johan.sjoqvist@mobasweden.com  
070-375 14 33