Tempen inför Svenska Maskinmässan 

Svenska Maskinmässan börjar närma sig med stormsteg och går av stapeln redan nästa vecka! Torsdag till lördag (30 maj – 1 juni) kommer du kunna träffa oss på MOBA Sweden i vår monter C:24. Vi är otroligt taggade och laddade!

Tankar inför Svenska Maskinmässan 2024

Vi är väldigt förväntansfulla inför Svenska Maskinmässan 2024. Det ska bli roligt att träffa andra verksamma inom samma bransch. Svenska Maskinmässan är något av årets happening och en fantastisk mötesplats. Vi har planerat och förberett oss länge och ser fram emot att visa upp våra produkter och presentera en hel del nyheter som vi är otroligt stolta över. Vi har dessutom bytt monterplats ifrån fjolåret och utökat vår yta för att skapa mer utrymme till samtliga aktiviteter som vi kommer att ha på plats. Ni hittar oss numera i monter C:24. 

Vad ser vi mest fram emot med mässan?

Vi ser mest fram emot att få visa upp våra senaste produkter och lösningar för er besökare, samt att knyta nya kontakter och bygga relationer med både potentiella kunder och befintliga kunder. Att få besöka samarbetsparterners montrar ska också bli roligt. Under Svenska Maskinmässan brukar det alltid bli intressanta och spännande diskussioner och något som vi själva gärna diskuterar och brinner för är effektivisering och framtidens digitala arbetsflöde.

Vad händer i monter C:24?

Vi har laddat upp med massor av aktiviteter.Vi kommer att ha live-demos av våra produkter där besökarna får testa och känna på våra produkter. Våra kunniga säljare kommer även finnas på plats och vara behjälpliga vid frågor och funderingar. Du har möjligheten att testa vår grävsimulator och försök att slå rekordet eller mingla med lite fika!  

Vår ambassadör Swedigger kommer att stå i vår monter med sin nya maskin och vi har även representanter på plats från våra samarbetspartners SkyMap Innovations och Volue som även de ser fram emot att träffa samtliga.  
 
På torsdagen laddar vi upp inför en trevlig After Work i vår monter efter mässans stängning tillsammans med Rototilt. Vi kommer att ha en trubadur som spelar och bjuda på dryck och tilltugg.  

Varför ni ska besöka just oss under mässan!

I vår monter kommer du träffa våra pratglada och trevliga kollegor som gärna visar upp hur våra system och lösningar fungerar. Är du intresserad av att effektivisera ditt arbete och ställa för framtidens krav då hoppas vi att du besöker oss. Är du intresserad av maskinkontrollsystem eller bara lite nyfiken på vad vi gör är det absolut värt att titta förbi i vår monter.  

Vad skiljer vår monter i år mot tidigare mässor?

Vi har bytt monterplats och har numera monter  C:24 som ligger granne med Rototilt, vilket vi ser som något mycket positivt. Det har gett oss möjligheten att ha en afterwork tillsammans och samarbeta över gränserna något som vi på MOBA Sweden gärna gör. 

Vi har utökat vår monter rätt mycket i storlek då vi helt enkelt behöver mer plats till de aktiviteter vi har med oss. Vi tycker att vi har ett mer attraktivt läge och kommer att bygga vår monter lite annorlunda gentemot fjolåret.  

Nyheter vi kommer att visa på plats

Utöver Moba Design Tool och HLC-4000 som vi tidigare har nämnt kommer vi att presentera minst tre nyheter som får vara hemliga till dess.  

Vilka produktområden vi kommer att visa på mässan

Främst våra maskinkontrollsystem för olika maskintyper, men även tjänster som Xsite Manage och Moba Design tool. Kort och gott, olika typer av lösningar för att effektivisera arbetsprocessen på en byggarbetsplats. 

Förväntningar på årets Svenska Maskinmässa

Våra förväntningar är först och främst att få träffa och skapa långsiktiga relationer med både potentiella och befintliga kunder. Vi vill öka medvetenheten om MOBA Sweden och våra lösningar och hur vi tillsammans kan hjälpa våra kunder att nå deras affärsmässiga mål. För oss är det jätteviktigt att förstå kundens behov och utmaningar och därför är Svenska Maskinmässan också ett bra forum för att kunna skapa den dialogen.  

Annorlunda för 2024 års mässa jämfört med tidigare mässor?

För vår del kommer vi dit med ännu mer utvecklade produkter och tjänster. Moba Design Tool och vårt vågsystem är två nykomlingar för oss som vi ser fram emot att visa upp men sedan har vi ytterligare nyheter att släppa i samband med mässan som vi tror kommer att bli uppskattade.  
 
Vi förväntar oss att 2024 års mässa kommer att vara ännu större med de senaste lösningarna från branschen och vi hoppas på stor uppslutning och bra väder. 

Vilka branschutmaningar tror vi kommer vara de som diskuteras flitigast på mässan?

Det ekonomiska läget tror vi fortsatt kommer vara en av de största branschutmaningarna framför allt ränteläget, ökade kostnader och osäkerheten kring finansiering av projekt. Sedan är ju digitaliseringen av byggbranschen också något som vi tror kommer att diskuteras men som vi själva ser som en möjlighet, vilket vi också vill visa på. Det är givetvis en utmaning att implementera teknik i en relativt traditionell och konservativ bransch men som vi ser det behöver branschen utvecklas och anpassa sig för att kunna möta nya krav och förväntningar och genom att integrera digitala verktyg och processer i byggprocessen kan man öka effektiviteten, minska kostnaderna och förbättra kvaliteten på arbetet. 

Vad hoppas vi uppnå med mässan?

Vi hoppas kunna öka medvetenheten om vårt varumärke, generera nya affärsmöjligheter och knyta nya relationer inom branschen. Vi hoppas att de som besöker oss kommer att känna att vi är ett härligt familjärt gäng som gör det lilla extra för våra kunder.  

Hur vårt gångna år varit och hur vi ser på framtiden

Under det föregångna året fortsatte vår satsning trots det världsliga läget. Vi blev likt många påverkade av de ekonomiska värdsliga förutsättningarna men är tacksamma att ha sådan stark ägare i ryggen som möjliggör vår fortsatta tillväxt. På produktsidan släppte vi MOBA Design Tool och HLC-4000 som är två viktiga produkter i vår portfölj. Vi har en mycket positiv syn på framtiden och vill fortsätta växa och etablera oss på marknaden med nya lösningar för våra kunder.   

Arbetskraft under 2024  
Vi söker alltid driftiga och passionerade personer som har stor kundfokus och som skulle kunna passa i vårt team. Att ha erfarenhet inom branschen är alltid ett plus men vi värdesätter ännu mer personliga egenskaper och värderingar. Vi är ett familjärt företag med en strakt kundfokus och vi erbjuder många olika spännande roller. Skulle man vara intresserad av att jobba hos oss så får man gärna maila in sina uppgifter till info@mobasweden.com  

Vad symboliserar MOBA Sweden?

Vi ger mer. Vi på MOBA Sweden vill vara det självklara valet när det kommer till maskinstyrning och leda innovationsarbetet i branschen för att effektivisera arbetet för våra kunder. Vi vill vara en aktör som ger mer.